Nie wiem czy wiecie, ale portal odsiebie.com, jeden z największych portali z masą filmów, muzyki i różnych rzeczy do ściągniecia został zablokowany na polecenie prokuratury, a sami jego właściciele zatrzymani przez policję.
Policja też zapowiada kontrole innych portali. Zastanawia mnie czy niedługo nie zablokują nawet youtube..., bo przecież tam też jest dużo materiałów naruszających prawa autorskie. Może jeszcze koniec rapidshare? <joke>
Śmieszne jest też, że policja prześledzi profile użytkowników portalu, chociaż tu chodzi o uploaderów, gdyż sam download był jak najbardziej legalny w świetle polskiego prawa (kopiowanie plików z internetu na własny i tylko własny użytek jest legalne)
Szkoda, bo ja często korzystałem z odsiebie.com, było tam dużo rzeczy.
Ciekawi mnie jak wy patrzycie na całą sytuację.
Co by nie mówić, to duży cios dla wielu użytkowników internetu w Polsce, bo ubyła jedna z największych baz download w naszym kraju, z drugiej strony cieszy, i zaskakuje taka akcja policji która ma na celu walkę z piractwem w sieci.
tako ... ja obawiam się tego , że nastanie dzień , w którym pały bedą chodzic po domach i ogarniac oprogramowanie,pirackie płyty...
tego i tylko tego sie obawiam. amen
Idiotyzm.... policja zawsze jest tam gdzie być nie powinna.. jeszcze trochę to zabroni się korzystania z internetu bo przecież jak można mieć dostęp do sieci .. to nie legalne... i do tego wszystkiego jak zwykle tylko TVN 24 ma układy z " psami " . Tylko oni potrafią rozgłośnić taką sprawę.
Jestem przeciwny ponieważ musi być coś dla ludzi nie jesteśmy geniuszami żeby nie wiadomo skąd czarować sobie potrzebne pliki a że w Polsce finanse nie są pierwszorzędne to powinno legalizować się takie coś ...
załóżmy taki Bill Gates, czy on robi problemy ? nie... nikt nie robi. On się cieszy bo my go okradamy ,a on na tym zarabia . Coś dla kogoś ...
A więc niech policja zajmie się tym czym musi a nie rzeczami o których pojęcia nie ma...
____________________ 03:07 - Dancik www.tnij.org/oporowymix: jak spie o 2 w nocy a ten mi mlaska bo wlasne gowno przezuwa
03:07 - קרולינה | mix!!: to ty spisz?
03:08 - Dancik www.tnij.org/oporowymix: to bylo 4 lata temu
03:08 - קרולינה | mix!!: hahahhaa
No no Prezes ma racje..^^ masakra...jakby nie mieli nic innego do roboty;x....
dobrze że rapidshare jeszcze jest..^^ a na od siebie też mam konto i 2 pliki muzyki..ale własnej roboty...^^
Szkoda że zamykają os.;x
tako ... ja obawiam się tego , że nastanie dzień , w którym pały bedą chodzic po domach i ogarniac oprogramowanie,pirackie płyty...
tego i tylko tego sie obawiam. amen
tak to oni juz robia tylko jeszcze na ciebie nie trafilo ; D
Nie rozumiem dlaczego ci idioci z policjii przyczepili się do tego portalu.
Jest tyle portali a akurat od siebie, ale ja mam nadzieję że nie zrobią nic z PEB.pl i Torrenty.org bo jestem stałym użytkownikiem tych stron.
Tak, teraz "idioci" bo wkoncu cos dzialaja, wyobrazcie sobie to jak by nie bylo policji. Moze akurat za bardzo sie przejeli tym portalem zamiast lapac przestepcow, chociaz wiecie jak to jest... sprawy w sadzie ciagnace sie kila lat... to nie jest tak latwo jak wy myslicie, ze wsadzic kolesia do paki i hura, na to trzeba miec twarde dowody. Moze dla uzytkownikow internetu jest to w jakims sensie skandal, ale bynajmniej cos zaczeli robic, bo sami wiecie ze nie raz prawa autorskie byly tam lamane. Od czegos w koncu musieli zaczac, a rapidshare i youtube to juz nie nasza (polskiej prokuratury) sprawa ;]
Zamknęli serwis i tyle, jakiś czas temu to samo było z napisy.org, aż się okazało że nie mieli wystarczających dowodów i sprawę umorzono. W taki sposób nic nie zdziałają
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum