Post numer: #1Wysłany: 2009-09-17, 22:09 Jakie polecacie konto w banku dal 16 latka ?
Więc tak założyłem sobie konto na allegro jakieś tam "JUNIOR" już mam aktywowane, ale nie mam konta w żadnym banku i się was pytam jakie byście mi polecali, chciałbym, aby było za free, aby starsi nie mieli do niego dostępu i w miarę małe koszty w przesyłaniu kasy z jednego banku do drugiego.
Jak byście mogli polecić mi jakieś bańki z uwzględnieniem na co mam się kierować byłbym wielce wdzięczny i jeśli mogli byście napisać dlaczego właśnie ten bank, a nie inny.
Z góry dzia ;* ;]
No Nomak ja ci polecę założenia konto w banku PKO BP. Usługa się nazywa Superkonto Grafiti i jest przeznaczone dla osób do 18 roku życia. Idziesz z rodzicami do najbliższej placówki, i podpisujesz umowę. Co miesiąc bank ci odciąga 6,10 zł za prowadzenie rachunku, ale to nie jest chyba duża kwota, nie? :p Masz możliwość zarządzania kontem przez internet, co jest dosyć intyicyjne. Doładujesz sobie kartę do telefonu, wyślesz przelew. Polecam ci PKO BP nie dlatego, że sam mam konto w tym banku, ale dlatego, że jest to największy Polski Bank z największą ilością placówke i bankomatów. Miałem do tej pory spotkanie z kilkoma bankami, ale PKO BP wypadło najlepiej :)
Starzy nie będą mieli dostepu do konta. Kartę do bankomatu i kody uwierzytelniające gdy dokonujesz operacji przez neta, należą only do ciebie.
Jak pomogłem daj "pomógł" :D.
Ostatnio zmieniony przez Dante 2009-09-17, 22:46, w całości zmieniany 1 raz
1. Uciualny tak m asz racje bd ludziom z allegro świnki, albo stare, śmierdzące, przepocone skarpety wysyłał.
2. Dzieki dante za trud i przemyślę Twoja ofertę, a czy, np jak starszy by polazł do banku to miałby dostęp do konta ?
A i jesli nie zauwazyłeś to OFF TOPIC, specjalnie dałem do off bo chciałem się tylok zapytać gdzie warto, ale i tak nie miałem pewności czy wybrał bym ten konkretny i nie chcialem zeby ludzie spamowali ;] wiec sorka nawet jesli wybiore PKO to nie moge dac Ci "pomogl" ale i tak dzieks za trud
Oooo nomak będzie handlował allegro
ja ci mogę polecić izzyKonto w mBanku. Masz dostęp do konta przez internet co jest wygodne gdy posiadasz konto na allegro ,
jedyna opłata to jednorazowe 30 zł za kartę (ale to tylko wtedy gdy będziesz chciał przyszpanowac ).
I żeby założyć konto wcale nie musisz sie ruszać z domu wystarczy ze wejdziesz na www.mbank.pl i znajdziesz wniosek o izzyKonto wypełniasz dane i dzwonią do ciebie konsultanci u się umawiają na jakiś dzień i do ciebie przyjeżdżają z umową i podpisujesz i to chyba tyle .
Co do rodziców to jeżeli im nie podasz nr,pasów do konta, nr pinu do karty. To masz spoją głowę
Ostatnio zmieniony przez Cybuch 2009-09-17, 23:16, w całości zmieniany 1 raz
Nomak, starszy nie będzie miał dostępu do twojego konta. Potrzebny jest tylko raz, gdy musi złożyc podpis :D. Polecam PKO gdyz jest nalepszym polskim bankiem, i ma najwięcej klientów, oddziałów i bankomatów. Za założenia konta płacisz 10 zł, a później co miecha 6,10 zł.
Pisz PW to mogę ci wysłać screeny jak wygląda u nich np. panel do transakcji przez internet.
Aha do Cybucha :
Miałem duże nieprzyjemności z bankiem mBank, a raczej miał je mój ojciec. Bank ten znam dobrze, jeszcze dodam, że jest on Łódzkim Bankiem należącym do spółki B.R.E która ma główną siedzibę w Łodzi, a mimo wszystko ów bank nie cieszy się u nas dobrym poparcie. :D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum