Zbierają się, zbierają fani tego gatunku na forum. Więc wypadałoby coś rzec.
Jakie rodzaje lubicie, co widzieliście i jak oceniacie, co byście polecili innym...
Generalnie co wam przyjdzie na myśl.
Ja na początek powiem:
UWIELBIAM Ghost In The Shell mógłbym oglądać raz za razem praktycznie.
widziałem wszytkie filmy, i część pierwszej serii.
filmy spoko, chociaż pierwszy nie do pobicia. seria - fajna ale bez przesady.
Poleciłbym
Fate -Stay Night -może dziwne, ale wciągające.
Gundam 00 - rewelacja :) bardzo przyjemne. druga seria właśnie wychodzi odcinek po odcinku.
tyle na początek. czekam na odpowiedzi.
aa warto wspomnieć że w tym roku zacząłem naukę japońskiego na poważnie ; P i wszystko oglądam w oryginale z napisami :)
a Dragon Ball jest anime ? Ostatnio niechcący natknąłem sie na stronę poświęconą tej "bajce" odrazu przypomniało mi się dzieciństwo xD jak zawsze po szkole biegłem do szkoły żeby zdążyć na Dragon Bula na RTL 7.
Jak byłem mały to lubiłem też Pokemony xD i zebrałem wszystkie 150 (takie naklejki z gum) xD
grzmotek napisał/a:
ps.. kocham japonki ^^
A kto ich nie kocha ??
Ostatnio zmieniony przez Wiecej Farta 2008-11-28, 15:53, w całości zmieniany 1 raz
DRAGON BALL! anime jak trza:D nigdy nie zapomne jak to moj kumpel powiedzial: "jak siedzialem na podlodze skupiony z rekami obok siebie i czekalem az sie pojawi ta pier**** kulka enegrii" xD ile to zabaw w dziecinstwie bylo z puszczaniem kamehame xD
Grzmotek to nie możliwe że nie widziałeś żadnego anime bo np Pokemon ,Yo Gi Oh ,Król Szamanów ,Duel Masters itp to wszystko anime jest... i to w telewizji chodziło na programie na "P"
Ostatnio zmieniony przez Bonus 2008-11-28, 16:07, w całości zmieniany 1 raz
Ja nie wiem co ty oglądałeś, ale to miało oznaczać że w TV chodziło wiele anime i pewnie nawet nie wiedziałeś że jakieś oglądałeś :P a nie że oglądałeś pokemony i inne ^^
Oo wreszcie ktos trafil z tematem :P Domyslalem sie, ze kiedys taki powstanie, ale nie sadzilem, ze to ty go Kamilu zalozysz ^^
Hmm pierwsze anime to chyba: Muminki, Saint Saya, Soul Hunter, db.
Co widzialem przez ostatnie dwa lata? Hmm za duzo by bylo wypisywania. Ostatnio podobaja mi sie ecchi z nutka humoru. Dobrym przykladem tutaj bedzie Green Green, czy tez takie troszke mniej znane Welcome to the NHK.
Nie przepadam za mechami i z tego gatunku obejrzalem tylko dwie seriie, a dokladniej NGE i Code geass. Z czego to drugie bardziej podchodzi pod gatunek dramatu i moze dlatego wywarlo na mnie duze wrazenie.
Nie lubie rowniez tasiemcow ktore sie ciagna w nieskonczonosc. Chociaz ogladam Bleacha, ktory nadal wychodzi to jednak mam go z kazdym epem coraz bardziej dosyc i ogladam tylko wersje RAW. Tymbradziej, ze znam dalsza historie o jakies 30 epow wprzod z mangii.
Cytat:
aa warto wspomnieć że w tym roku zacząłem naukę japońskiego na poważnie ; P i wszystko oglądam w oryginale z napisami :)
Fanem anime nie mozna nazwac kogos kto oglada jakis syf na jetixie z dubbingiem or sth like this. Ja bym powiedzial bardziej, ze oni ogladaja "bajki", a nie anime.
Oczywiscie co dodam jeszcze? Kocham Japonska kulture, ich jezyk, sztuke jaka jest manga, dziewczyny i oczywiscie muzyke. Jrock'u i Jpop'u mam prawie 1gb na mp3 ; d Moje zycie byloby szare bez tych wszystkich rzeczy.
ja nie wiem kto nie mogl Dragon Ball nie oglądać.. xdd a ja na bierząco to oglądam Naruto.. hah ^^ a tak to Chobitts, w wakacje troche Bleach i Elfen Lied.. lecz teraz niestety nie mam za bradzo czasu na oglądanie.. :( ale jak znajde to se znowu zaczne oglądać.. :D
Na jetix to zal oglądac.. tak z ciekawości zobaczylam jak Naruto tam lecial to sie zalamalam. :/ japońskiego niestety nie umiem.. ale oglądam zawsze z napisami ;p
Ostatnio zmieniony przez Natala 2008-11-28, 16:56, w całości zmieniany 1 raz
Elfen Lied widzialem. wywarlo wrazenie.
Code Geass - do tego nie moge sie przysiasc widzialem tylko mala czesc
DB - tu nie ma o czym gadac nawet. powoli, powoli, przybieram sie do mangi w oryginale ;P
Tsubasa, czemu nie...
Great Teacher Onizuka, fajne, nie powiem, choc moze nie koniecznie w moim stylu.
Full Metal Alchemist, generalnie swietne, ale z odchylami.
Soul Hunter, luzacki. sympatycznie sie oglada, ale na tym koniec
Green Green, znane, ale sam nie widzialem. to samo z Welcoem to NHK. a co powiesz o Onegai Teacher ? ; ]
Bleach jakos nigdy mnie strasznie nie pociagal...
co do mechow, Gundam 00 jest naprawde dobry, i jest porownywalny z Code Geass. troche mniej dramatyczne i bardziej 'mechowe', przynajmniej w pierwszym sezonie, teraz sie sporo zmienia. zdecydowanie polecam.
wspomne rowniez:
Hellsing OVA - bardzo sympatyczne, 5 odc wyszedl doslownie w zeszlym tygodniu chyba.
AKIRA - klasyk. obejrzyjcie, i powiedzcie co sadzicie, takze o animacji, a potem zapytajcie kiedy bylo wyprodukowane. generalnie wyglada na 10 lat mlodsze :)
to chyba tyle na razie...
ciesze sie ze kogos zainteresowalem :)
a co do japonskiego, wspomnialem bo zaczynam powoli ich rozumiec. ;P
Elfen lied- Wiele osob przezywa tym anime, a ja tu mam odmienne zdanie. Fakt, faktem, ze chyba w zadnym innym anime nie pojawia sie tyle krwii, ale sama fabula i pomysl na anime srednio mi sie podoba.
Code geass- Bardzo spodobalo mi sie zakonczenie serii. Przygnebiajace, a zarazem dajace do myslenia.
Full Metal Alchemist- co tu duzo gadac? Genialne anime... ;) A teraz jest informacja, ze od przyszlego roku maja wychodzic nowe odcinki. Niestety niewiadomo jeszcze czy bedzie to kontynuacja. Czy tez seria bedzie leciala od poczatku tylko tym razem nieodbiegajac od mangi co pozniej rowniez pozwoli na kontynuacje, bo jak wiemy manga nadal wychodzi.
GTO- Mi sie bardzo podobalo :) Postawa nauczyciela?- Super sam chcialbym takiego miec ;p Tylko pytanie czy pasowalaby mu moja klasa, skoro nie mam zadnej dziewczyny haha
Onegai Teacher nie ogladalem, za to widzialem Onegai Twins ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum