Wszystkie porady jakie udzielam są sprawdzone w prawdziwym życiu jak i samej grze.Postanowiłem udostępnić wam kilka podstawowych pojęć wyznawanych przez w/w.
* Drzwi oraz małe okna to pewna śmierć. Staraj się jak najszybciej omijać te punkty.
Przeciwnik ma taktyczna przewagę, gdyż obstawia wejścia do pomieszczeń sam lub z resztą drużyny.
Twoje ruchy powinny być natychmiastowe i przemyślane.
* Omijaj otwartych przestrzeni takich jak rozległe areny czy pola.
Jest to kogoś z awp najłatwiejszy i najpewniejszy cel.
Jeżeli najbliżej twego miejsca niema żadnej innej mozliwości to biegaj w prawo i lewo aby snajper nas nietrafił.
* Zmienianie magazynków -
po każdej wymianie ognia nawet jeżeli wystrzeliłem tylko 5 kul to dla mnie jest to aż 5 kul, gdyż często tylko tyle potrzeba by zabić przeciwnika. Postaraj się zawsze za coś schować , mapy takie jak de_ czy cs_ w CS maja bardzo dużo skrzynek czy jakichś wzniesien za którymi możesz sie sukcesywnie schować.
* Uzbrojenie proporcjonalnie do akcji (szturmowe):
najlepiej sprawdza sie stary "kałach" do walki w terenie niezabudowanym ,
do typowo budynkowych akcji doskonaly jest mp5. natomiast bronią "combi" nalezy uznac m4a1.
* Walka z pistoletów. - Według mnie najlepiej sprawdza się Deagle może i ma mało nabojów bo tylko 7 ale zadaje potężne obrażenia
strzał w głowe = pewna śmierć , Usp/Glock - Najlepsze bronie dla początkujących mały rozrzut stosunkowo dużo naboji
jak na pistolety , wystarcza 2 naboje z usp lub seria ( Burst ) z glocka w klatke bądź głowe aby delikwent zaliczył glebe.
[/center]