Zaproszone osoby: 13 Nr Użytkownika: 1506 Dołączył: 17 Lut 2009 Pomógł: 13 razy Posty: 1012 Ustrzelił 14 fragów Skąd: Inowrocław
Post numer: #1Wysłany: 2009-05-02, 01:54 Przyspieszenie internetu
Witam żeby nie nawijać bezsensu zaczne z grubej rury, wypisze wszystko w pkt. bo łatwiej się odnaleźć ;p
Dobra zacznijmy od:
1: Wchodzimy w start
2: Szukamy opcji uruchom, i klikamy w nią ;p
3: W okienku wpisujemy gpedit.msc
4: Pojawia się następne okienko w którym należy wybrać Konfiguracja komputera >> Szablony administracyjne >> Sieć >> Harmonogram pakietów QoS. Klikamy na Ogranicz rezerwowaną przepustowość następnie ustawiamy opcje na Włączone i u dołu ustawiamy limit przepustowości na 0%, klikamy Zastosuj i restartujemy komputer.
I to by było na tyle, ale teraz napisze co zrobily te ustawienia.
Otóż standardowe czyli te które mamy od początku, sprawiają, że nasz net jest wolniejszy o jakieś 10 %, 15%, dzieje się to na skutek, że ustawienia tak jakby pomagają pewnym program których jest maluko ;d. Ja tam widze lekką poprawę szybkości neta, ale jak się pytałem ziomka to mówił, że ma tak samo, więc poszukałem i znalaxłem odpowiedż dlaczego inni mają tak a inni jeszcze inaczej, otóż wszystko zależy od karty sieciowej jaką posiadamy, bo nie które kart mają taką blokadę, że tych ustawień nie da się zmienić, lub jak zmienisz to ustawienia po restarcie kompa znów się ustawią na standard, ale takich kart w tych czasach jest raczej mało, więc nie przejmujcie się na zapas ;p, aha to działa tylko na windows xp professional, windows serwer 2003, w xp home nie ma polecenia gpedit.msc, to tyle i jesze jedno jak ktoś wyprobuje niech napisze czy działa mu czy nie.
____________________ by 3^k
Aleś se podpis zajebał:D
ej fajne to.
moim zdaniem zdecydowanie polepsza prace internetu.
nic dodac nic ujac dobry motyw zapodales . :)
____________________ 03:07 - Dancik www.tnij.org/oporowymix: jak spie o 2 w nocy a ten mi mlaska bo wlasne gowno przezuwa
03:07 - קרולינה | mix!!: to ty spisz?
03:08 - Dancik www.tnij.org/oporowymix: to bylo 4 lata temu
03:08 - קרולינה | mix!!: hahahhaa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum