Nr Użytkownika: 1392 Wiek: 22 Dołączył: 05 Lut 2009 Pomógł: 1 raz Posty: 513 Ustrzelił 1 fragów Skąd: Gdańsk
Post numer: #1Wysłany: 2009-08-18, 20:05 Poradnik Jail mod
Jest to poradnik mojego autorstwa na temat Jail moda zwanego też Prison break modem,
poradnik dotyczy podstawowych praw rządzących się grą na Jail modzie.
Rozpocznę od wypunktowania praw i obowiązków Strażników (CT) oraz więźniów (TT):
Strażnicy (CT):
- Mają prawo wydawać komendy więźniom (TT) (w miarę rozsądku oczywiście).
- Mają prawo zabić więźnia (TT) gdy zostanie zaatakowany przez więźnia (TT)
- Mają prawo zabić więźnia (TT) gdy nie zostanie gdy ci nie stosują się do rozkazów strażników (CT).
- Mają prawo zabić więźnia (TT) gdy ten weźmie broń.
- Mają obowiązek pomóc koledze gdy ten zostanie zaatakowany przez więźnia/ów.
- Mają obowiązek zabić więźnia który wszczął bunt.
- Mają obowiązek otworzyć klatki (cele) więźniom.
- Mają obowiązek wypełnić życzenie ostatniego posłusznego więźnia (TT).
(Nawet gdy będzie kazał wam się zabić bądź wyrzucić broń)
Więźniowie (TT):
- Mają prawo zabić strażników (CT) (o ile oczywiście im się to uda)
- Mają prawo odmówić wykonania rozkazu narzuconego przez strażnika (CT), co jest równo ważne z możliwością zabicia przez owego strażnika (CT).
- Mają prawo uciec, co także jest równo ważne z możliwością zabicia przez obojętnie którego strażnika (CT).
- Mają prawo podnieść broń z gun room, za to także automatycznie może zostać zabity przez strażnika (CT).
- Mają obowiązek wyjść z celi gdy ta zostanie otwarta.
Teraz przejdziemy do rzeczy które są zabronione podczas gry.
- Strażnicy (CT) nie mogą zabijać więźniów (TT) bez powodu.
- Więźniowie (TT) nie mogą siedzieć w celi gdy ta jest otwarta.
- Strażnicy (CT) nie mogą dawać się specjalnie zabijać.
- Więźniowie (TT) nie mogą wyzywać strażników (CT) ani swoich "współlokatorów" (TT). Dotyczy się to oczywiście MIKROFONU i SAY.
- Strażnicy (CT) nie mogą wyzywać więźniów (TT), ani poniżać ich w wulgarny sposób podczas wydawania im rozkazów oraz reszty rozgrywki. Dotyczy się to oczywiście MIKROFONU i SAY.
Zapomniałeś o free dayu (admin może taki zrobić co kilka rund (ale tylko na niektórych serverach) ), oraz o tym, że strażnik może zabijać bez powodu, ale tylko jeśli jest ostatnim żywym (strażnikiem)
aha dzieki bo ja nie wiedzialem ocb z tym modem jak do mnie sapali ze jak tt biegali to ja do all strzelalem xD
jednak mnie upominali za to, ze chcialem strzelac jak innego ct atakowali a tutaj co napisales jest wyraznie powiedzialne:
Chmielu napisał/a:
CT - Mają obowiązek pomóc koledze gdy ten zostanie zaatakowany przez więźnia/ów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum